Nominert til Beste norske kortfilm 2023!

 

Det er utrolig stas at fjorårets Røstfilm «Rottegift» er nominert i kategorien "BESTE NORSKE KORTFILM" på Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Filmen er skrevet av Gjermund Torp Nordby, med Vigdis Nielsen på regi, Birk Øren på foto, Atlas Eie Sundvor på klipp og Karen Mathea Ulvund Solstad som ung produsent.

Gjermund var en av to som ble valgt til å få ideen sin videreutviklet til et manus og produsert. 

"Jeg skrev Rottegift etter å ha vært heldig nok til å bli trukket ut til å skrive manus for Røst.»

I ettertid har Gjermund fullført Bachelor i TV-produksjon og jobber nå som fotograf/videojournalist i TV-bransjen.


«Jeg er stolt over å ha skrevet noe som så mange flinke folk tok del i, og det ble jo en vaskeekte film! Måtte seere kose seg, men også vri seg litt i setet når de ser."

 

Elena Polden spiller Trine, en av hovedrollene i filmen. Elena går på videregående skole og har siden Rottegift vært med på Hakkebakkeskogen på fløyen med Fyllingsdalen teater og jobbet som teaterskoleassistent.

«Å spille i rottegift var noe nytt, men veldig givende og lærerikt! Jeg koste meg masse under innspilling og ikke minst på sett, veldig kjekt.» 

Laura Johansson spiller Johanne, en av hovedrollene i filmen. Laura synes det både var utfordrende og lærerikt å være med på Røst og ha en av hovedrollene i “Rottegift”

“Det føltes bra og gøyt å gå utenfor komfortsonen, og å virkelig gå inn i karakteren og hva hun følte på. Jeg var heldig å få jobbe med en fantastisk gjeng som var både flinke og profesjonelle, og er veldig glad for at jeg har denne opplevelsen med meg videre i livet”

Vinneren av Barnefilmfestivalens egen kortfilmpris for barn og unge får en plass på shortlisten over kortfilmer som kjemper om en nominasjon i Amanda-kategorien for Beste kortfilm, og mottar Barnefilmfestivalens gjeve statuett og diplom.


Gratulerer så mye til hele Røst teamet!